<

Martonvaaran kyläkirja

Martonvaara - historiaa ja muistelmia


Etukansi: Näköala kylän keskeltä Höytiäiselle päin
Martonvaaran kyläkirja sai alkunsa 1990-luvun alussa kansalaisopiston perinnepiirissä, jota johti Yrjö Haaranen. Sen jälkeen kyläkirjaa työstettiin syksystä 1999 lähtien kevääseen 2004 kestäneessä kansalaisopiston kyläkirjapiirissä, jonka ohjaajana toimi Kauko Kuusela. Kirjan aiheet ja esitystapa vaihtelevat tieteellisestä tutkimuksesta kevyeen pakinatyyliin aina tilanteesta ja kirjoittajasta riippuen.
Kirjan alussa on historioitsijan, suomenkielen tuntijan, fil.kand. Taito Piiroisen (1918-2004) kirjoittamaa Martonvaaran varhaishistoriaa kylän asutuksesta vuoteen 1853 saakka. Sen jälkeen yli 20 nykyisen tai entisen martonvaaralaisen henkilön kirjoittamaa tekstiä - historiaa ja muistelmia. Kirjan lopussa ovat tilaluettelot vuodesta 1853 vuoteen 2000.

Kirjan puhtaaksikirjoitus, kannen suunnittelu ja valokuvat: Sinikka Eronen

Kyläkirjan tekemistä ovat taloudellisesti tukeneet Karjalaisen Kulttuurin edistämissäätiö, Aino ja Olla Teräsvuori -säätiö, Polvijärven kunta sekä Joensuun Seudun Leader ry. Kirja on myytävänä Polvijärvellä Tulijaistuvalla ja Polvijärven kunnantoimistossa sekä monilla kyläläisillä. Hinta on 50 euroa. Kirjan voi tilata myös postiennakolla (postituskulut n. 15 euroa) Sinikka Eroselta 0400 181 249

Mukavia lukuhetkiä kyläkirjamme parissa !


Takakansi: Neljä vuodenaikaa